MOŽDA ti se dogodilo da si držala dijetu ali nisi vidjela rezultate, ili si se nakon postignutih željenih rezultata vratila starim navikama. Ako želiš zdravo i vitko tijelo stvori zdrave navike! Donosimo neke od njih na koje se vrlo lako naviknuti a mogu pomoći pri mršavljenju.

SAMO POZITIVNE VIJESTI

U stalnoj želji da posjetimo najveće svjetske i evropske turističke destinacije, često zanemarimo sve one fascinantne prirodne ljepote naše države. Jajce, Bihać, Banja Luka, Mostar, spomenici, jezera, planine i sve ono što svojom posebnošću turiste ostavlja bez daha, obično preskočimo pravdajući se činjenicom kako nam je to sve nadohvat ruke i kako možemo obići kad god želimo. A toliko je neistraženih mjesta širom gradova lijepe nam naše.

SAMO POZITIVNE VIJESTI

U sklopu niza aktivnosti koje kompanija Vispak strateški realizuje sa Bingom tokom prethodnih godina, trenutno je u toku i program lojalnosti koji kupcima donosi niz zanimljivih i korisnih iznenađenja. Pred proljetnu sezonu odlazaka u prirodu i uživanja u grill delicijama, Vispak i Bingo svojim vjernim potrošačima daruju originalan poklon Tajnomat – ćevapomat za jednostavnu i savršenu pripremu ćevapa, a sve što je potrebno jeste da na policama Bingo trgovina birate Vispakov dodatak jelima Tajna.

SAMO POZITIVNE VIJESTIDobro je poznato da je Ledo predvodnik u inovacijama, ali s nekim stvarima ne treba eksperimentirati, nego ostati vjeran tradiciji. Tako je Ledo za ove blagdane pripremio jedno sasvim neočekivano, drugačije i posebno iznenađenje u obliku dobro poznate i nikada prežaljene Ledo torte –  vraća se legendarna Ledolina!


SAMO POZITIVNE VIJESTIKiseljak, 10.2.2021. – U Sarajevskom kiseljaku danas je potpisan novi Kolektivni ugovor kojim su regulirana i zajamčena materijalna prava za nešto manje od 400 radnika.
Kolektivni ugovor je u ime poslodavca potpisala Velinka Lujinović, direktorica Sarajevskog kiseljaka, te u ime sindikata Almir Čehić, sindikalni povjerenik Sindikalne organizacije Sarajevski kiseljak i Mehmed Avdagić, predsjednik Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini Bosne i Hercegovine.


MOJ SANKompanija Bingo otvorila je u Sarajevu jedan od najvećih tržnih centara u BiHBingo City Center.
Izgradnja centra trajala je svega 12 mjeseci. Na kompletnom procesu od pripreme terena i izgradnje, pa sve do otvorenja prve faze angažovano je više od 1.000 ljudi iz 25 domaćih kompanija. Radovi u drugom dijelu centra se nastavljaju, te iz kompanije najavljuju još sadržaja u drugoj fazi. U prvoj fazi fokus je na hipermarketu Bingo Plus površine 10.700 m2. Tu su i dm, Cocozebra, Caffe slastičarna Vatra, Juicy bar Bum Bar, Cvjećara Art, Optika Loris, Pixel mobile shop,  Nakit Swiss & Jewellery, frizerski salon Change studio, IQOS, apoteka Pharmacy i poslovnica BH pošte.


Sarajevo, 20.08. – Sa ciljem dugoročnog unapređenja saradnje i pružanja podrške domaćoj proizvodnji predstavnici Konzuma realizovali su posjetu kompaniji Esof vodećem domaćem proizvođaču plasteničke proizvodnje u Bosni i Hercegovini. Kompanija Esof smještena je u Donjem Vakufu, a u neposrednoj blizini ovog grada na području Kopčića i Kamenjače kao i u okolini Tešnja smještena su nepregledna prostranstva savremeno uređenih plastenika na 25 hektara obradive zemlje. Njihov najpoznatiji proizvod je paprika „Kalifornijsko čudo“ koju u narodu često zovu trikolor paprika zbog intenzivne zelene, crvene i žute boja, a proizvodnja obuhvata i papriku rogu, papriku baburu, paradajz, cherry paradajz, tikvu, malinu i borovnicu.

Jedna šoljica višanja na dan sadrži samo 90 kalorija, a bogata je hranljivim materijama koje smanjuju rizik od upala, snižavaju nivo šećera i omogućavaju kvalitetniji san.

Višnje su moćan antioksidans, pa samo jedna čašica višanja na dan "tera doktora van", tvrde naučnici sa Univerziteta Mičigen. Oni su otkrili da višnje obiluju melatoninom, hormonom koji reguliše unutrašnji sat organizma i cikluse spavanja. Za bolji san dobar je i prirodni sok od višanja, a ukoliko ga budete pili svaki dan smanjićete probleme s nesanicom i vreme uspavljivanja za oko 20 minuta, pokazalo je istraživanje Univerziteta Pensilvanija i Univerziteta Ročester, prenosi "Medikal Dejli".

Posljednjih godina mnogo se priča i piše o besperspektivnosti u našoj zemlji i odlasku sa ovih prostora. O nekome ko je odlučio ostati, pokrenuti vlastiti biznis i to potpuno drugačiji od svega viđenog ovdje, rijetko kada ćete imati priliku čitati. A upravo je takva priča o Greens-u, prvoj firmi za proizvodnju mikropovrća, začinskog bilja i jestivog cvijeća u Bosni i Hercegovini. Jedinstvenoj i po tome što je u sam proces proizvodnje uključila osobe sa invaliditetom.

MOJ SAN

  1. Tokom mjeseca febraura i marta u pet osnovnih škola na području Općine Vogošća, kompanije Vispak i Bingo u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo su djeci ponudili kreativne sate te ostavili mogućnost da se aktiviraju na polju građenja bolje i prosperitetnije Bosne i Hercegovine.

MOJ SAN

Kompanija Delibašić poliuretani d.o.o. iz Kaknja, vlasnik branda MojSan, investicijom od 3 miliona KM pokreće izgradnju nove fabrike madraca i pratećih proizvoda za spavanje. 

MojSan je vodeći domaći proizvođač sistema za spavanje koji duži niz godina uspješno posluje na domaćem i regionalnom tržištu. Obzirom na povećanje prisustva i potražnje za vlastitim proizvodima na tržištu realizacija izgradnje nove fabrike kojom će se kapaciteti proizvodnje udvostručiti je slijed strateških koraka ove kompanije. Izgradnja nove fabrike sa 4.500 kvadratnih metara proizvodnog prostora će omogućiti primjenu najnovijih standarda proizvodnje u industriji sistema za spavanje. Održanje visokog nivoa kvaliteta proizvoda branda MojSan će biti omogućeno zahvaljujući ulaganju u opremu i mašine u iznosu od preko 1 milion KM.

Moj san katalog

SensoCare sušilice čuvaju novac i zdravlje

Hladni i kišni dani najavljuju kraće jesenje i zimske dane koji utiču na način kako obavljamo svakodnevne obaveze u domaćinstvu, a naročito kada govorimo o sušenju rublja. Sušenje rublja u zatvorenom prostoru i pokušaji da ubrzamo proces tako što ga pozicioniramo pored radijatora, značajno podiže nivo vlažnosti zraka u našem domu.Tako pokušavamo da uštedimo energiju, ali češto zaboravimo da prozračimo prostor i tako stvaramo idealne uslove za razovoj spora plesni koji uzrokuju infekcije pluća i sinusa. Najbolje rješenje za ovaj problem je korištenje kvalitetne kondenzacijske mašine za sušenje rublja. Nažalost, obično dolaze i sa vrlo visokom cijenom. S druge strane, one sa niskim kondenzacijskim razredom mogu izazvati iste simptome kao i sušenje rublja pored radijatora. Ove sezone ipak nije potrebno  napraviti kompromis između cijene i kvalitete, a “krivac” je Gorenje nova generacija SensoCare mašina za sušenje rublja koja nudi oboje.

Moj san katalog

Osim plivanja, sunčanja, dugih šetnji uz obalu mora i sjajnih zabava, ljeto je godišnje doba u kojem se rađaju nove ljubavi.

Kažu da se ljubav desi kada je najmanje očekujemo, a da je to istina potvrđuje ljubavna priča koja se desila u Bingu. Upravo ova priča bila je inspiracija Bingosima za novi ljetni hit. Nakon što su pokazali da odlično slažu rime, Bingosi su ovaj put odlučili snimiti pjesmu u pop stilu.

Moj san katalog

Proizvodni pogon Fabrike za preradu sušenog povrća i začina „Semberka“ u 2017. godini radi punim kapacitetom.

U fabrici se trenutno proizvodi i pakuje Semberski dodatak jelima od 500g ,1000g, 5000g, Bio začin od 150g , a od 15.aprila počela je prerada i sušenje krompira, srijemoša, mrkve i  paštrnjaka i trajat će sve do kraja godine gdje se dnevno prerađuje 50t svježeg povrća i angažovano je i do 130 ljudi. Krajem jula počela je proizvodnja Semberskih supa, a od 1. augusta i pakovanje Semberskog dodatka jelima s povrćem u "pouch" kesicama po 250g. Ova vrsta kesice ima funkciju očuvanja aroma i dolazi uz praktični zip koji će pomoći da se u zatvorenoj kesici sve arome začina sačuvaju što duže.

BINGO

Već sedam godina mi smo najbrže rastući brend u Evropi, gde kupci imaju najviše povjerenja u Beko kada je u pitanju odabir bijele tehnike. To nas čini brendom broj 1 u kategoriji velikih samostojećih kućanskih  uređaja u Evropi. Gledano na svjetskom nivou, mi smo drugi najveći brend bijele tehnike, čiji uređaj se proda svake dvije sekunde u preko 130 zemalja u kojima smo prisutni.

Konstantno težimo unapređenju i razvoju brenda i jačanju zadovoljstva naših korisnika. Tome svjedoči 18 fabrika širom svijeta i 11 centara za istraživanje i razvoj tehnologija sa preko 1,000 stručnjaka, posvećenih kreiranju pametnih riješenja koja Vaš svakodnevni život čine lakšim. 

BINGO

U požaru koji se dogodio u tržnom centru Bingo u Mostaru, 22. aprila u večernjim satima, naš centar u potpunosti je izgorio. 

 U ovoj potresnoj situaciji, sreća je što nema ljudskih žrtava, a naša najveća vrijednost - naši uposlenici, su zbrinuti i dobro su. Jedan dio uposlenika je raspoređen u naše druge trgovine na području Mostara, a ostali su počeli sa korištenjem godišnjeg odmora. Nakon ovoga, ubrzo ćemo praviti nove preraspodjele kako bi se sačuvala radna mjesta. 

U objektu su stečeni uslovi za obavljanje uviđaja, a pripadnici sektora KRIM policije HNK  već su u objektu, uz stalni nadzor vatrogasne brigade, te u narednom periodu očekujemo informacije o uzroku požara. 

Iako se savjet na prvu čini pomalo banalnim, dobro razmislite o njemu. Ponuda u trgovinama na kraju krajeva je stalno jednaka, stoga se riješite navike kupovanja namirnica samo zato što se nude, a ustvari vam ne trebaju.

Moj san katalog

Više od 3.000 studenata smještenih u studentskim domovima u Sarajevu i Banja Luci, dobiti će priliku da koriste kreativni Chipsy kutak, koji će kompanija Marbo donirati u okviru nove Chipsy kampanje „Svaki dan ima bolji ukus uz osmijeh“. Chipsy i Marbo će opremiti zajedničke prostorije u studentskim domovima i na taj način doprinjeti boljim uslovima za život i učenje. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Moj san katalog

Ukoliko niste ljubitelji zime i niskih temperatura onda je zimska wellness ponuda Termi Olimia idealna ponuda za vas i poklon vašem tijelu. Neka vas zimske boje okolice, jedinstveni sauna programi, magičnost Wellness-a Orhidelia i opuštanje u vrhunskim wellness centrima povedu u poseban svijet dobrog raspoloženja i opuštajućeg doživljaja.

karting sarajevo

"Najveće bogatstvo u životu ljudskog bića su djeca i dječiji osmjeh", kažu u brandu Moj San. Ova domaća kompanija je ponovno izmamila osmjehe na lica djece i to ovaj put u gradu Kaknju, vrijednom donacijom opreme za potrebe vrtića Mladost. Ovo je deseta donacija sličnog tipa koju je ova kompanija sa velikim srcem realizirala ove godine, i kako kažu, posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da je to urađeno u Kaknju, gradu gdje ova firma egzistira i radi. Do sada su donacije uručene bolnicama i kliničkim centrima širom Bosne i Hercegovine. Izuzetno uspješnu 2016. godinu, simbolično, pred početak nove 2017. godine, brand Moj San završava donacijom madraca, pokrivača, jastuka i jastučnica Javnoj ustanovi vrtić "Mladost" Kakanj što predstavlja svojevrstan poklon ove regionalno poznate kompanije gradu Kaknju. 

karting sarajevo

NAJIŠČEKIVANIJI FILM GODINE ROGUE ONE: PRIČA IZ RATOVA ZVIJEZDA POGLEDAJTE U NAJMODERNIJEM KINU U BIH!

Novi CineStarov multipleks u tuzlanskom Bingo City centru otvara svoja vrata 16. decembra/prosinca 2016. godine u 19 h spektakularnim vatrometom, a građani Tuzle moći će toga dana uživati u posebnim iznenađenjima i najnovijim filmskim naslovima za koje će uz jednu kupljenu ulaznicu drugu dobiti gratis.

Tako će već od prvog dana otvorenja, na programu biti najočekivaniji film godine Rogue One: Priča iz ratova zvijezda koji će Tuzlaki moći pogledati u 3D-u, urnebesna komedija Ludi Božić u uredu, krimi drama s Bryanom Cranstonom Infiltrator, Disneyeva animacija Vaiana: Potraga za mitskim otokom i mnogi drugi.

Sarajevo, 23. novembar, 2016. godine – Kompanije Mastercard i EY predstavile su novu studiju o stanju sive ekonomije u Bosni i Hercegovini koja analizira faktore koji utiču na pojavu ovog problema i predlaže regulatorne mjere koje bi doprinijele uvođenju neprijavljenih ekonomskih aktivnosti u zvanične finansijske tokove. Rezultati studije pokazali su da je nivo sive ekonomije u BiH iznosio 25,5% 2014. godine, a da sektor hrane, pića i cigareta u toj brojci učestvuje sa 42%.

 

Moj san katalog

Spektakl upriličen povodom svečanog otvorenja Bingo City Center-a ostat će dugo u sjećanjima posjetilaca iz Tuzle i regiona.
Više od 60 000 ljudi bilo je dio novog početka za kompaniju Bingo. Zabava je počela nakon presijecanja vrpce u 14 sati, kada je više od 40 regionalnih i internacionalnih brendova otvorilo svoja vrata, a nastavila se uz razne igre poput „Lova na blago“ mađioničare i mnoga druga iznenađenja.

SKOLA

Rijeka Bosna izvire na istom mjestu milione godina i uvijek se mogla piti na samom izvorištu!!! U zadnjih 20 godina, kako je  krenula izgradnja na Bjelašnici i neopravdana izgradnja u vodozaštitnoj zoni /općina Ilidža/ ne preporučuje se kupanje na Vrelu Bosne jer se može dobiti gljivično oboljenje, a pogotovo za piće!

TECHNO SHOP Katalog TECHNO SHOP Katalog katalozi akcijeNakon više od 5 godina objavljivanja svih kataloga, akcija, popusta i sniženja na internet portalu www.snizenja.ba, napokon je napravljena i aplikacija za ANDROID Smartphone.

Kupujte srcem, ali i razumom

Koliko puta ste u kupovinu otišli „nespremni“ i kupovali totalnim automatizmom, a onda po povratku kući shvatili da ste nakupovali mnoštvo bespotrebnih stvari ili što je još gore shvatili da ste pametnim odabirom trgovina mogli uštedjeti znatna sredstva.

HOTEL BREZA**** - 2015 OLIMSKI ODMOR – 20 % 1.3. – 3.4.2015

Od jučer su na našim policama dva nova proizvoda iz Dite.

Radi se o omekšivaču za veš Softly Charme u pakovanju od 1l, te tečnom sapunu Monia Strawberry od 450ml. Ovi proizvodi su posljednji put bili u prodaji prije 3 godine, a sada se proizvode po predratnoj recepturi, kao i ostali proizvodi koji su u posljednjih godinu dana proizvedeni u Diti.

www.snizenja.ba

Dolaskom tople sezone otvara se i sezona roštilja.... Roštilj je  najstarija kulinarska tehnika koja je za mnoge vrhunska tehnika pripreme hrane i sigurno kao takva najosnovnija i najizvornija kulinarska tehnika zavrjeđuje izuzetnu pažnju...

face